Kindle Touch nu ook leverbaar in Nederland

0

Zonder dat Amazon er veel ruchtbaarheid aan heeft gegeven is de Kindle Touch ereader nu in verschillende landen buiten de V.S. leverbaar, waaronder Nederland. De Kindle Touch heeft een multitouch 6” eInk scherm en heeft 4 GB geheugen aan boord.

Net als het huidige instapmodel van de Kindle kun je ebooks draadloos via wifi synchroniseren met de Kindle Store van Amazon. Het geheugen is twee keer zo groot als dat van de standaard Kindle, namelijk 4 GB in plaats van 2 GB. Dat is voldoende opslagruimte voor zo’n 3.000 ebooks.

De Kindle Touch, die september vorig jaar samen met de Kindle Fire werd gepresenteerd, kan met multitouch bewegingen op het scherm bediend worden. Het eInk scherm maakt gebruik van de laatste generatie Pearl techniek voor een hoog contrast. De resolutie bedraagt 800×600 pixels en er kunnen 16 grijstinten weergegeven worden.

Volgens geruchten staat Amazon op het punt om haar deuren te openen voor Nederlandse ebooklezers. Enerzijds is dat goed nieuws, gezien de zeer hoge gebruiksvriendelijkheid van het Kindle ecosysteem. Anderzijds zal er veel verwarring ontstaan, aangezien de Kindle ereaders niet overweg kunnen met het ePubformaat dat in Europa de standaard is.

De Kindle Touch kost 139 dollar, dat is omgerekend ongeveer 105 euro. De 3G versie van de Kindle Touch is nog niet verkrijgbaar buiten de V.S.

(via the Ebook Reader Blog)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in