De Google tablet: de eerste iPad killer?

0

Apple’s iPad is nog niet te koop; over twee maanden zal deze in de Amerikaanse winkels liggen. De eerste iPad killer dient zich echter al aan. Google’s officiële blog Chromium suggereert dat er een tablet in de maak is en laat plaatjes zien van wat eventueel een uitvoering van die tablet zou kunnen zijn.

Deze Google tablet zal waarschijnlijk gaan beschikken over Chrome OS. Volgens Techcrunch werkt Google samen met onder meer Acer, Adobe, Asus, Hewlett-Packard, Lenovo, Texas Instruments, Toshiba en Qualcomm. Een andere eigenschap waarover deze tablet mogelijk zal beschikken is multitasking. Een kenmerk dat de iPad niet heeft.

Adobe DRM
Naast deze grote hardwareleveranciers zijn daar twee namen bij die direct in het oog springen: Adobe en Qualcomm. Adobe is bekend van uiteraard Flash en, voor de digitale lezers onder ons, van Adobe Digital Editions en het Adobe DRM-formaat. Dit zou kunnen betekenen dat Google deze deze tablet geschikt wil gaan maken voor Google Editions. Google Editions zijn de ebooks die de zoekmachinegigant in de loop van dit jaar zal gaan verkopen.

De iPad maakt gebruik van een eigen DRM systeem, genaamd Fairplay. Je kunt er enkel ebooks op lezen die je via iBooks hebt gekocht. Met deze Google tablet zul je, als Adobe DRM daadwerkelijk ondersteund wordt, ook je reeds gekochte ebooks kunnen lezen en ben je niet verplicht om Google Editions te kopen.

Reflectief scherm
De tweede naam, Qualcomm, is de fabrikant van de Mirasol schermen. Deze schermen zijn reflectief, wat wil zeggen dat je ermee in het zonlicht kan lezen omdat het licht op het scherm weerkaatst en daarmee het scherm contrastrijker maakt. Deze schermen hebben ook geen backlight wat besparingen in het energieverbruik oplevert. Het is een van de nieuwe schermtechnologieën die wellicht eInk zou kunnen vervangen. Als deze technologie in een Google tablet verwerkt zou worden, zou deze ideaal zijn om te gebruiken als ereader.

Conclusie
Als de tablet van Google gelanceerd gaat worden met geïntegreerde Adobe DRM ondersteuning en een Qualcomm Mirasol scherm, zou dit apparaat een goede kandidaat zijn om een iPad / iBooks killer te worden. Met een Mirasol scherm is het in ieder geval een pracht van een ereader tablet.

(Via: Huffington Post.)

Vorig artikelBoekenweekgeschenk 2010 niet beschikbaar als ebook
Volgend artikelSchaduwSchrijvers stopt ermee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in