Eerste ereader Asus geïntroduceerd

0

Asus heeft haar eerste ereader geïntroduceerd. Op de Cebit presenteerde de fabrikant, vooral bekend van laptops en netbooks, de DR-900 met een schermformaat van 9 inch.

Vorig jaar waren er al geruchten dat Asus bezig was met de ontwikkeling van een ereader. De Asus DR-900 maakt gebruik van elektronisch papier gemaakt door SiPix, een concurrent van de fabrikant die de eInk-schermen maakt. Het scherm is aanraakgevoelig en heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels. Het apparaat is 9,7 mm dik.

De batterijduur is vergelijkbaar met andere ereaders: met de Asus kunnen tot 10.000 pagina’s gelezen worden op een batterijlading. Naast het lezen van ebooks is het met de Wifi-connectiviteit en optionele 3G ook mogelijk om online nieuws op de ereader binnen te halen. Ook kunnen er verschillende applicaties op het apparaat gezet worden.

De ereader ondersteunt naast ePub, PDF en HTML-bestanden, ook txt-, mp3-, en jpg-bestanden. Naast het afspelen van muziek, heeft de Asus DR-900 ook een text-to-speechfunctie. Het geheugen van 2Gb of 4 Gb kan uitgebreid worden via een SD-geheugenkaart.

Asus wil de ereader eind april of begin mei lanceren op de Nederlandse markt. Hoeveel het apparaat gaat kosten is nog niet bekend. Interessant is ook dat Asus heeft aangegeven in 2011 een ereader met kleurenscherm op de markt te brengen.

(Via: Gadgetzone.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in