Bookeen ontwikkelt ereader op zonne-energie

0

De Franse ereadermaker Bookeen, bekend van de Cybook-ereaders, werkt aan een ereader met geïntegreerd zonnepaneel. Het sloot daarvoor een samenwerking met het eveneens Franse zonnepanelenbedrijf Sunpartner.

Sunpartner maakt zonnepanelen die in de schermen van apparaten verwerkt kunnen worden. Het gaat om een doorzichtige laag die voor een standaard scherm geplaatst wordt (zie afbeelding hieronder). Fabrikanten hoeven daardoor niets aan het design van hun producten te veranderen, bovendien zijn de zonnepanelen van Sunpartner zeer goedkoop.

Bookeen wil deze technologie nu in een nieuwe ereader gaan verwerken. Het apparaat zal ergens in de loop van 2016 op de markt verschijnen, zo belooft het bedrijf. Wat de extra zonne-energie precies voor de accuduur van een ereader gaat betekenen is nog niet bekend. E-Inkschermen zijn van zichzelf al zeer energiezuinig. Met een ingebouwd zonnepaneel hoef je de ereader in elk geval nog minder vaak op te laden.

Vorig artikelMofibo komt ook met ebookabonnementsdienst in Nederland
Volgend artikelElly’s Choice, iedere maand 10 ebooks voor 2,99: de titels van maart
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in