Pasen in het teken van iPad

0
DELEN

De verkoop van de Apple iPad is één dag voor Pasen van start gegaan in Amerika. Naar verwachting zullen de meeste klanten vandaag misgrijpen, de eerste lichting tablets was per voorintekening al uitverkocht. Langzaam druppelen de eerste reviews binnen en die zijn veelbelovend.

Ja, het is een grote iPod touch, het apparaat is duur en je geeft je over aan de grillen van Apple. Maar wat is het scherm mooi, de bediening intuïtief en wat reageert de tablet snel. Dat is in twee zinnen de teneur van de meeste reviews.

Tech reviewer Walt Mossberg van de Wall Street Journal is erg positief over de batterijduur. Ruim 11 uur intensief gebruik, dat is zelfs meer dan Apple belooft. Mossberg ziet veel potentie als ereader: “De iPad is veel meer dan een ebook reader, maar alleen op dit aspect al verslaat de iPad de Kindle ereader van Amazon.”

Ook David Pogue van de New York Times is te spreken over de iPad, alhoewel hij een onderscheid maakt tussen verschillende typen gebruikers. De ‘techies’ zullen minder te spreken zijn over het gesloten karakter van de iPad, en zakelijke gebruikers zullen voornamelijk teleurgesteld zijn in het gebruik van het virtuele toetsenbord.

Leesfanaten zullen hun hart kunnen ophalen met de iPad, alhoewel het gewicht van de iPad digitale boekenlezers misschien zal tegenstaan, alsook het feit dat een lcd scherm toch vermoeiender is om van te lezen dan van een eInk scherm. Maar door het contrast te verlagen kan dit bezwaar deels teniet worden gedaan.

Tegelijk met de lancering van de iPad staan ook de eerste iPad apps klaar in de app store, waaronder enkele Nederlandse applicaties. Zo is het boek ‘Me the Media’ met stip binnengekomen op nummer 5 in de top van Free iPad Software. En Amazon heeft de Kindle for iPhone app een update gegeven, waardoor liefhebbers van Engelstalige boeken meteen kunnen gaan lezen op hun iPad.

De iPad zal voorlopig niet te koop zijn in Nederland. eReaders.nl heeft een review exemplaar in de V.S. besteld en we hopen over enkele dagen meer te kunnen vertellen over het gebruik van de iPad als ereader.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER