Kindle app nu ook beschikbaar voor iPad

0

Een tijd lang dachten critici dat Apple nooit zou toestaan dat Amazon haar Kindle for iPhone app zou uitbrengen op de iPad. Zij hebben ongelijk gekregen; versie 2.0 van de Kindle app is ‘iPad ready’ en steekt de door Apple meegeleverde iBooks applicatie direct naar de kroon.

Amazon bracht eind 2007 haar Kindle ereader op de markt, later volgde een applicatie waarmee de Kindle ebooks ook op de iPhone gelezen konden worden. Met de aankondiging van de iBookstore op de iPad dreigde Apple echter een gevaarlijke concurrent voor de Kindle te worden. Maar die dreiging is een stukje verminderd, nu Apple de Kindle app heeft toegelaten in de iPad app store.

In versie 2.0 van de Kindle app, die gisteren in iTunes verscheen, zijn een aantal zaken aangepast aan de iPad:

– Nieuwe user interface, geoptimaliseerd voor de iPad;
– Nieuw bibliotheekscherm met zoom en scrollfunctie;
– Er zijn animaties toegevoegd die het omslaan van een pagina simuleren (dit kan uitgezet worden);
– De schermhelderheid kan aangepast worden.

Via de Kindle store zijn er al honderdduizenden digitale boeken te koop uit de catalogus van Amazon. Apple biedt in zijn iBooks app, die voorlopig alleen door Amerikaanse gebruikers te downloaden is, slechts enkele tienduizenden ebooks aan.

Later dit jaar zal iBooks nog meer concurrenten te verduren krijgen, in de vorm van Google Editions, het ebookplatform van Google waarbij ebooks in de browser gelezen kunnen worden. Ook Barnes&Noble zegt te werken aan een iPad app.

Vorig artikelPasen in het teken van iPad
Volgend artikelSanoma onthult iPadstrategie
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in