Worldreader maakt lees-app voor ‘dumbphones’

0

De non-profitorganisatie Worldreader heeft een java-leesapplicatie ontwikkeld voor mobiele telefoons. Bijzonder is dat deze applicatie niet werkt op smartphones maar op de goedkopere zogenaamde ‘dumbphones’. Worldreader richt zich met deze app op ontwikkelingslanden waar smartphones nog niet wijdverspreid zijn. Met de app worden honderden ebooks gratis beschikbaar gesteld, met medewerking van uitgeverijen als Random House en Penguin.

Worldreader kwam eerder in het nieuws omdat ze projecten opgestart waren waarbij schoolkinderen in Ghana voorzien werden van Kindles. Eind vorige maand heeft de stichting in totaal al 75.000 ebooks verspreid onder 1.000 kinderen in Ghana, Kenia en Uganda.

Met de nieuwe app voor telefoons die java-applicaties ondersteunen, kunnen gebruikers gratis ebooks downloaden, nieuwssites bezoeken en Facebook gebruiken. De app werkt daarbij met cloud-gebaseerde compressietechniek om optimaal gebruik te maken van de soms zwakke verbinding in ontwikkelingslanden.

Elizabeth Wood, medewerker van Worldreader, hoopt dat meer uitgevers meewerken: “Het is een sprong in het diepe om wat van je content gratis weg te geven. Maar wanneer je kinderen in de ontwikkelingslanden de mogelijkheden geeft om ze aan het lezen te krijgen, zullen ze ooit zelf boekenkopers worden.”

(Via The Bookseller.)

Vorig artikelSchikking verwacht in kartelzaak Apple en uitgevers
Volgend artikel‘Dagbladuitgevers overleggen over gezamenlijk artikelplatform’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in