Nieuweklasse* probeert ereaders uit

0

Afgelopen donderdag 29 april kwamen zes ontwerpers van nieuweklasse* langs in Delft om een aantal ereaders uit te proberen voor het project ‘het boek van De toekomst’. Zij waren benieuwd naar de mogelijkheden van deze apparaten en wilden ook graag eigen documenten terugzien op een eInk ereader.

Omdat het voor de meesten de eerste keer was dat ze een eInk ereader in handen hadden, was er veelvuldig ‘oh’ en ‘aha’ te horen. De mogelijkheden en alles wat juist niet kan op een eInk ereader zorgde voor verheldering bij de ontwerpers. Vanuit hun oogpunt kan er nog flink veel verbeterd worden aan het ebook, hier gaan ze dan ook weer hard mee aan de slag.

De iPad viel ook erg in de smaak, alhoewel het al snel niet meer over boeken ging toen men dit apparaat in handen had. Naast het bewegende boek van Alice in Wonderland zorgden de games en de streetview van Google maps ook voor veel bewondering.

Een verslag met foto’s van nieuweklasse* vind je hier.

Vorig artikelBibliotheken moeten actief ebooks aanbieden
Volgend artikelEen derde van iBooks is fictie
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in