Een derde van iBooks is fictie

0

Tegelijk met de iPad introduceerde Apple ook de bijbehorende boekenwinkel, de iBookstore. Het bedrijf maakte een week na de lancering bekend dat er zo’n 600.000 ebooks waren gedownload naar iPads. Volgens O’Reilly Media hoort ongeveer een derde van de in de iBookstore aangeboden ebooks thuis in de categorie fictie en literatuur.

O’Reilly Media deed onderzoek naar het boekenaanbod in de nieuwe ebookwinkel voor de iPad. Dat onderzoek strekte zich uit over ongeveer 46.000 ebooks in de iBookstore. Dat aantal is opvallend omdat Apple zelf zegt dat er zo’n 60.000 ebooks in de iBookstore te vinden zijn.

Ongeveer de helft van het door O’Reilly gedetecteerde aanbod valt in zes categorieën. Daarvan is de categorie fictie en literatuur de grootste, met bijna een derde van het totaal. Qua uitgevers springt Penguin Group er bovenuit. De iBookstore bestaat voor bijna een kwart uit boeken van deze uitgever. De gemiddelde prijs van ebooks in de categorie fictie en literatuur is 10,14 dollar. De categorie met de duurste ebooks is volgens O’Reilly geschiedenis, met een gemiddelde prijs van 13,46 dollar.

Hoewel deze cijfers met wat voorzichtigheid bekeken moeten worden – het zijn immers geen cijfers van Apple zelf – geven ze wel een aardig beeld van het totale aanbod in de iBookstore. Apple is nog steeds bezig met het toevoegen van uitgevers. Op basis van het aanbod nu lijkt het erop dat Apple zich vooral richt op de lezer van literatuur.

(Via: O’Reilly.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in