Verkoop smartphones stijgt fors

0
DELEN

In het eerste kwartaal van 2010 werden er volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics wereldwijd 50 procent meer smartphones verkocht dan over hetzelfde kwartaal van 2009. Nokia is de grootste fabrikant, Apple nadert de op een na grootste fabrikant RIM inmiddels tot op 3.3 procentpunt.

De iPhone van Apple is nu bijna 3 jaar op de markt en nog steeds bezig met een opmars. Vorig jaar haalde de smartphone 10,6 procent van het aantal smartphoneverkopen in het eerste kwartaal, nu heeft de iPhone een aandeel van 16,4 procent. Apple verkocht in de eerste drie maanden van 2010 in totaal 8,8 miljoen iPhones. Daarmee werd het bedrijf de grootste telefoonfabrikant van de VS. De tweede, Motorola, verkocht in dezelfde tijd 8,3 miljoen mobiele telefoons, zowel smartphones als andere soorten.

Op de smartphonemarkt blijft Nokia nog altijd de grootste, met in het eerste kwartaal 40 procent van de totale verkoop van smartphones. Daarmee steeg het aandeel van het Finse bedrijf licht, over het eerste kwartaal van 2009 waren 38,8 procent van de verkopen Nokia-smartphones. Het Canadese RIM, fabrikant van de Blackberry, staat op de tweede plek met een aandeel van 19,7 procent.

In totaal werden er wereldwijd over het eerste kwartaal 53,7 miljoen smartphones verkocht. Dat is bijna 50 procent meer dan de 35,9 miljoen van het eerste kwartaal van 2009.

Zoals al eerder op eReaders.nl te lezen was, vormt de toename van het aantal smartphones een uitdaging voor mediabedrijven. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van een smartphone met een scherm van rond de 3 à 4 inch. Een van die mogelijkheden is het lezen van boeken en kranten. De verwachting is dat een groeiend aantal uitgevers en bouwers van applicaties zich juist op deze groep mobiele gebruikers zal gaan richten.

(Via: The Register.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER