iPad-bezitters downloaden 1,5 miljoen iBooks

0

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het afgelopen vrijdag de grens van 1 miljoen verkochte iPads is gepasseerd. Tot nu toe werden er 12 miljoen apps door gebruikers van de iPad gedownload. Ook de iBookstore was populair: in totaal werden er meer dan 1,5 miljoen ebooks gedownload.

De bekendmaking komt niet als een verrassing. Eerder vorige week schatte advertentienetwerk Chitika al dat Apple de magische grens van 1 miljoen gepasseerd zou zijn. Apple is tevreden over de populariteit: “Het is minder dan de helft van de 74 dagen die de iPhone nodig had om deze mijlpaal te bereiken,” stelt Steve Jobs, CEO van Apple. “De vraag is nog steeds hoger dan het aanbod.”

Tot nu toe zijn er ook al 5.000 applicaties speciaal voor de iPad beschikbaar. Dat komt bovenop de 200.000 applicaties die er al voor de iPhone waren en die ook op de iPad gebruikt kunnen worden.

Apple maakte de cijfers vandaag bekend in een persbericht. Daarin staat ook vermeld dat er tot nu toe meer dan 1,5 miljoen iBooks gedownload zijn naar iPads. Aangezien Apple ook gratis boeken aanbiedt in de iBookstore is niet bekend om welk soort boeken het gaat. Wat dat betreft zal het interessant zijn om de cijfers over ebookverkopen van de Amerikaanse uitgevers in de gaten te houden. Die lieten voor de maand februari al een enorme stijging van ebookverkopen zien. De cijfers van de Amerikaanse uitgeversbond voor maart worden binnenkort bekend en die voor april waarschijnlijk begin juni.

(Via: Marketwatch.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in