‘Amazon plaatst grote bestelling voor tablets’

0

Technologiewebsite Digitimes meldt dat elektronicafabrikant Quanta een grote bestelling van Amazon heeft ontvangen voor de productie van een tablet. Amazon zou in de piekmaanden zo’n 700.000 tot 800.000 tablets nodig hebben en de totale bestelling zou alleen in 2011 al voor 3,5 miljard dollar aan Quanta’s omzet bijdragen. De tablet wordt in de tweede helft van dit jaar op de markt verwacht.

De geruchten over een eventuele tablet van Amazon worden de laatste tijd steeds hardnekkiger, een mogelijk teken dat er inderdaad een dergelijk apparaat aan zit te komen. Vorige week waren er nog geruchten dat de tablet van Amazon in samenwerking met Samsung zou worden geproduceerd. Deze waren echter gebaseerd op de uitspraken van een enkeling, terwijl Digitimes over het algemeen over meer betrouwbare gegevens en bronnen beschikt.

De bronnen melden ook aan Digitimes dat Amazons partner voor de Kindle, E Ink Holdings, aan de tablet meewerkt. Dit bedrijf zou onder meer het LCD-scherm leveren met Fringe Field Switching, een alternatief voor In-Plane Switching waar de iPad gebruik van maakt. Dit soort schermen hebben een betere inkijkhoek en een betere weergave van kleuren dan traditionele LCD-schermen.

Digitimes heeft verder nog te horen gekregen dat Amazon overweegt de prijs van de Kindle 3 verder te verlagen, om zo ook een publiek buiten de VS en Europa aan te spreken.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelMeeste Amerikanen willen niet betalen voor online nieuws
Volgend artikelGroot-Brittannië: ebookverkoop sterk gestegen in 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in