Groot-Brittannië: ebookverkoop sterk gestegen in 2010

0

Uit het jaarverslag van de Britse Publishers Association blijkt dat de ebookverkoop aan consumenten in Groot-Brittannië in 2010 met meer dan 300 procent gegroeid is ten opzichte van het jaar ervoor. De uitgevers die bij de uitgeversvereniging aangesloten zijn verkochten in 2010 voor 16 miljoen pond aan ebooks in de categorie ‘algemene titels’.

Op digitaal gebied blijft de educatieve markt nog verreweg het grootst, met een omzet van 180 miljoen pond. In de markt voor algemene boeken – gericht op consumenten – is echter ook een flinke groei te bespeuren. Dat aandeel steeg van 4 miljoen pond naar 16 miljoen pond in 2010.

De totale boekomzet van uitgevers in Groot-Brittannië steeg in 2010 licht met zo’n 2 procent ten opzichte van 2009, maar het aantal verkochte titels daalde met 3 procent. Richard Mollet, directeur van de uitgeversvereniging: “Digitaal uitgeven groeit indrukwekkend, in welk deel van de sector je ook kijkt. Nu de technologie ervoor zorgt dat consumenten digitale leesapparaten in handen krijgen zien we ook hier sterk stijgende digitale verkopen.”

Mollet voegde eraan toe dat de markt voor gedrukte boeken ook groot blijft, en dat de cijfers erop lijken te wijzen dat beide productsoorten in de toekomst naast elkaar kunnen bestaan. Wel maakt de uitgeversvereniging zich zorgen over de mogelijke afzwakking van auteursrechtwetgeving. De Publishers Association pleit voor een strikte toepassing hiervan. Mollet: “De innovatie in de digitale markt en de sterkte van Britse uitgevers in het buitenland kan alleen bestaan dankzij een robuust en flexibel auteursrechtsysteem waar de Britse creatieve industrie op steunt.”

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikel‘Amazon plaatst grote bestelling voor tablets’
Volgend artikelGeen nieuw E Ink-scherm in 2011

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in