Geen nieuw E Ink-scherm in 2011

0

E Ink Holdings zal dit jaar geen nieuwe displays meer introduceren, maar zich op de korte termijn voornamelijk toeleggen op het verbeteren van het Pearl-scherm, dat onder meer ingebouwd zit in de laatste versies van de Kindle en de Sony Reader.

‘Onze technologie is onderhevig aan een cyclus van twee jaar. Het ontwikkelen en testen van een nieuwe generatie displays kost heel wat tijd’, verklaarde Sri Peruvemba, vice president verkoop en marketing bij E Ink, aan CNET.

Toch lichtte Peruvemba al een tipje van de sluier op over nieuwe eInk-schermen, die de lauw onthaalde Triton kleuren-eInk displays en de succesvolle Pearl-schermen zullen opvolgen. Die nieuwe generatie schermen komt wellicht in 2012 op de markt, en zal in staat zijn om Full Motion Video af te spelen, iets wat Bookeen eigenlijk reeds aangetoond heeft.

E Ink zal de rest van 2011 benutten om de populaire Pearl-schermen te verbeteren. Het laden en verversen van pagina’s moet bijvoorbeeld sneller gaan verlopen. We mogen dit jaar dus geen nieuw eInk-schermtype meer verwachten, wel ereaders met snellere processors en verbeterde driversoftware.

(Via: CNET)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in