4 mei 2012, Internationale Dag tegen DRM

0

Op vrijdag 4 mei wordt de Internationale Dag tegen DRM gehouden. Dit jaarlijks terugkerende evenement is in het leven geroepen om te protesteren tegen de beperkingen die fabrikanten en uitgevers aan consumenten opleggen door hun bestanden te voorzien van Digital Rights Management.

Met DRM wordt ervoor gezorgd dat consumenten hun legaal aangeschafte bestanden zoals ebooks en muziek niet zonder meer kunnen kopiëren. Uitgevers willen hiermee voorkomen dat bestanden makkelijk in het illegale circuit belanden. De gebruikte technieken zorgen er echter voor dat consumenten tegen veel problemen kunnen aanlopen bij het gebruik van hun aangeschafte ebooks.

Op de Dag tegen DRM wordt daarom aandacht gevraagd voor deze problemen, en worden uitgevers opgeroepen hun bestanden niet langer van beperkende DRM te voorzien. Het initiatief voor deze dag komt van de Free Software Foundation en DefectiveByDesign.org

Diverse uitgevers en ebookwinkels die deze dag steunen, vestigen met acties de aandacht op deze speciale dag en DRM. Zo biedt uitgeverij Eburon – die DRM-loze ebooks verkoopt – morgen alle ebooks tegen 50% korting aan. Op deze site vind je nog meer acties rond 4 mei.

Vorig artikelNieuwe lettertypes op de Kobo Touch zetten
Volgend artikelDigitale media zetten inktbedrijf onder druk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in