Mirasol: veelbelovend maar laat op zich wachten

0

Op de D8 conferentie in de VS heeft Qualcomm-CEO Paul Jacobs gesproken over de komst van de nieuwe Mirasol-displays die het bedrijf aan het ontwikkelen is. Volgens hem kan de techniek 10 tot 100 keer energiezuiniger zijn dan huidige LCD-schermen.

Jacobs liet een prototype van een 5,7-inch tablet met Mirasol-scherm zien. Het scherm gebruikt weinig energie en is net als eInk leesbaar in fel zonlicht. Qualcomm wil de schermtechniek ook in andere maten gaan produceren. Bij de lancering richt het bedrijf zich allereerst op ereaders, waarbij het ook een touchscreen wil toevoegen. Qualcomm zal overigens niet zelf de apparaten gaan maken maar wil gaan samenwerken met ereaderfabrikanten.

De enige echt nieuwe aankondiging die Jacobs deed was over de termijn waarop de eerste producten met Mirasol-schermen verwacht kunnen worden. Tot voor kort werd er nog gesproken over de herfst van 2010. Inmiddels is die termijn bijgesteld. Volgens Jacobs zullen de eerste commerciële producten in het eerste of tweede kwartaal van 2011 op de markt zijn.

Bekijk een deel van de presentatie van Paul Jacobs op de conferentie:

Vorig artikelPixel Qi toont prototypes touchscreen
Volgend artikel13-inch kleurenereader in december verwacht
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in