Mirasol: veelbelovend maar laat op zich wachten

0
DELEN

Op de D8 conferentie in de VS heeft Qualcomm-CEO Paul Jacobs gesproken over de komst van de nieuwe Mirasol-displays die het bedrijf aan het ontwikkelen is. Volgens hem kan de techniek 10 tot 100 keer energiezuiniger zijn dan huidige LCD-schermen.

Jacobs liet een prototype van een 5,7-inch tablet met Mirasol-scherm zien. Het scherm gebruikt weinig energie en is net als eInk leesbaar in fel zonlicht. Qualcomm wil de schermtechniek ook in andere maten gaan produceren. Bij de lancering richt het bedrijf zich allereerst op ereaders, waarbij het ook een touchscreen wil toevoegen. Qualcomm zal overigens niet zelf de apparaten gaan maken maar wil gaan samenwerken met ereaderfabrikanten.

De enige echt nieuwe aankondiging die Jacobs deed was over de termijn waarop de eerste producten met Mirasol-schermen verwacht kunnen worden. Tot voor kort werd er nog gesproken over de herfst van 2010. Inmiddels is die termijn bijgesteld. Volgens Jacobs zullen de eerste commerciële producten in het eerste of tweede kwartaal van 2011 op de markt zijn.

Bekijk een deel van de presentatie van Paul Jacobs op de conferentie:


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER