Selexyz en Samsung: nieuw hoofdstuk in digitaal lezen

0

Vanmiddag presenteerden Selexyz en fabrikant Samsung de Samsung E60 ereader in boekhandel Selexyz Verwijs te Den Haag. Met deze ereader kunnen lezers via de wifi-verbinding direct vanaf het apparaat hun ebooks in de Selexyz ebookwinkel kopen.

De officiële presentatie van de samenwerking tussen Selexyz en Samsung vond plaats in boekhandel Selexyz Verwijs. Deze samenwerking werd ter plaatse bekrachtigd met een handtekening op de ereader. Volgens Selexyz markeert de Samsung E60 een nieuw hoofdstuk in het digitale lezen. De ereader is ten opzichte van andere ereaders een flinke verbetering in snelheid, design en techniek. Wat betreft het design valt hij vooral op door de unieke slide-functie. De menuknoppen zitten via een schuifmechanisme verborgen in het apparaat.

De E60 heeft behalve een wifi en bluetoothverbinding ook de beschikking over een Wacom-touchscreen, dat met een speciale stylus bediend kan worden. De 2GB schijfruimte biedt plaats aan zo’n 1500 ebooks. Met een MicroSD-geheugenkaart kan dit aantal nog vergroot worden. De Samsung ereader ondersteunt de meest gebruikte bestandsformaten als ePub, PDF, JPG en MP3. Ook heeft de ereader een verwisselbare batterij en kunnen lezers via de Emolink-functie content met andere Samsung-bezitters delen.

De samenwerking van Samsung met Selexyz bestaat eruit dat je op de Samsung ereader via de wifi-verbinding direct kunt bladeren in het aanbod ebooks van Selexyz. De eerste hoofdstukken van ebooks kunnen daarbij gratis gedownload worden. Selexyz is op dit moment de enige boekwinkel in Nederland die een dergelijke dedicated ebookwinkel op een ereader aanbiedt. De ebooks kunnen via creditcard of machtiging betaald worden. Ondanks de wifi-functie zit er geen webbrowser op het apparaat. Dit betekent dat je ebooks vanuit andere winkels dan Selexyz niet draadloos kunt downloaden. Ebooks die je bijvoorbeeld bij bol.com hebt gekocht kun je wel via de USB-verbinding op het apparaat zetten.

De Samsung E60 kost 329 euro en is exclusief bij Selexyz te koop, vanaf eind juni 2010.


Foto: @danischouten


Ondertekening op de E60 door Samsung en Selexyz.

Vorig artikel13-inch kleurenereader in december verwacht
Volgend artikelStanza geoptimaliseerd voor iPad
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in