Meer dan drie miljoen ebooks van James Patterson verkocht

0

Uitgeverij Hachette heeft bekendgemaakt dat auteur James Patterson een recordaantal van meer dan drie miljoen ebooks heeft verkocht. De auteur haalt de mijlpaal in minder dan een jaar nadat hij over de grens van 1 miljoen verkochte ebooks heen ging.

Volgens David Young, CEO van Hachette, heeft Patterson de flinke groei in het aantal verkochte ebooks vooral te danken aan zijn online aanwezigheid. “Patterson maakt optimaal gebruik van de nieuwe manier waarop lezers digitaal met hem in contact komen.”

Patterson krijgt jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers op zijn site, heeft meer dan 1,6 miljoen fans op Facebook en zijn eigen app voor iPad en iPhone is meer dan 14.000 keer gedownload. 80 procent van de mensen gebruikt deze app actief, volgens de uitgever. Daarnaast zijn er per boektitel ook vele websites en Facebookpagina’s waarop lezers in contact komen met de auteur en zijn werk.

Patterson zelf is eveneens tevreden met het resultaat: “Ik ben blij dat de opkomst van ebooks er voor zorgt dat er over de gehele linie meer gelezen wordt. We hebben nu meer manieren om lezers met goede boeken in aanraking te brengen.”

In totaal zijn er van Pattersons boeken wereldwijd sinds 1977 meer dan 230 miljoen exemplaren verkocht.

(Via: PRNewsWire.)

Vorig artikelDe mannentester
Volgend artikelEerste Mirasol-ereader geannuleerd door Qualcomm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in