Eerste Mirasol-ereader geannuleerd door Qualcomm

0

De baas van Qualcomm, Paul Jacobs, heeft bevestigd dat de eerste ereader met Mirasolscherm niet in productie genomen wordt. Het apparaat zou oorspronkelijk in het eerste kwartaal van 2011 op de markt verschijnen maar werd diverse keren uitgesteld. Qualcomm werkt momenteel aan een verbeterde versie van het scherm, die later wel in grote volumes op de markt moet komen.

Qualcomm toonde de nieuwe energiezuinige Mirasolschermen, met een doorsnede van 5,7 inch, de afgelopen jaren verscheidene malen op beurzen. De reden dat een dergelijk scherm nu niet in productie genomen wordt is dat het bedrijf niet tevreden was met de uiteindelijke kwaliteit.

“We waren er klaar voor om een ereader in kleine aantallen te produceren, maar het hele systeem stond me niet aan,” aldus Jacobs. “Ik wilde niet dat ons eerste product iets zou worden waar we niet tevreden over zouden zijn, dus besloten we het niet te gaan produceren en ons op de volgende generatie te focussen.”

Hoewel de kleuren van de huidige generatie Mirasolschermen nog niet in de buurt komen van de LCD-schermen in de meeste smartphones en tablets, verwacht Qualcomm dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn. Het bedrijf investeerde vorig jaar nog een groot bedrag in een nieuwe fabriek voor de productie van de schermen.

(Via: Pocket-Lint.)

Vorig artikelMeer dan drie miljoen ebooks van James Patterson verkocht
Volgend artikelReview Icarus T701 tablet: door dumpprijs een leuke instapper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in