3M verstevigt positie in ebookwereld

0

3M – een wereldwijd opererend Amerikaans bedrijf dat bekendheid verwierf door de introductie van de Post-it notitievelletjes en het schuurpapier, en onlangs ook een ebookplatform voor bibliotheken met eigen apps en ereaders aankondigde – heeft een aandeel gekocht in txtr, een Duitse onderneming die onder meer de leesapplicatie van Bol.com ontwikkelde.

Eind vorige maand kondigden we de 3M Cloud Library reeds aan, een digitale bibliotheekdienst die bibliotheekbezoekers via speciale applicaties de toegang biedt tot 3M’s collectie van ebooks. Die kunnen ze op hun eigen tablet of ereader lezen, óf op 3M’s eigen ereaders, die momenteel in de maak zijn.

Dit is een wel erg ambitieus project voor een bedrijf dat nooit eerder actief was op de ereadingmarkt. Vandaag kondigde 3M dan ook aan dat het geïnvesteerd heeft in txtr, een jong Duits bedrijf dat onder meer Android- en iOS-apps ontwikkelt voor derden (waaronder de lees-app van Bol.com), en ook al een aantal webwinkels gebouwd heeft. In 2009 kondigde txtr ook een eigen ereader aan, die er echter nooit gekomen is wegens problemen bij de productie.

Wat de investering in txtr door 3M concreet betekent, is niet geweten. Maar het mag duidelijk zijn dat txtr 3M zal helpen bij de ontwikkeling van de digitale bibliotheekdienst, en de apps en ereaders die hiervoor gebouwd worden.

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikelLokaal nieuwsplatform Dichtbij.nl flink uitgebreid
Volgend artikelWeinig vraag naar iPad-rivalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in