Nieuwe tablets van Samsung

0

Samsung brengt deze maand de opvolger van de populaire Galaxy Tab 10,1 wereldwijd op de markt. Het is de derde versie van deze tablet, die moet concurreren met Apple’s iPad. Daarnaast komt het bedrijf met een tablet van 8 inch. Eerder dit jaar werd al een nieuwe 7 inch tablet gepresenteerd.

Vooral opvallend is dat de tablets een fysieke homeknop krijgen. Hiermee trekt Samsung de lijn door van de smartphones en Note, waar dit al langer het geval was. De grootste nieuwe tablet van Samsung heeft een 1.6 inch dualcore processor en 1GB werkgeheugen. Als resolutie heeft het apparaat de inmiddels standaard 1280 bij 800 pixels. Het apparaat weegt 510 gram.

De kleinere 8 inch tablet heeft eveneens een resolutie van 1280 bij 800 pixels en daardoor dus een wat grotere pixeldichtheid. Deze tablet heeft met 1.5 GB iets meer werkgeheugen maar een iets tragere processor, een dualcore met een kloksnelheid van 1.5 GHz. Deze tablet weegt 314 gram.

De nieuwe tablets, beide draaiend op Android 4.2, zijn ‘deze zomer’ in de Nederlandse winkels beschikbaar, elders zijn ze al eerder te koop. Prijzen zijn nog niet bekend.

(NuTech)

Vorig artikelRechtszaak tegen Apple om ebookprijzen vandaag van start
Volgend artikelE Ink komt met speciaal scherm voor smartwatches
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in