Amazon krijgt patent op extra’s bij ebooks

0

Amazon heeft gisteren een patent toegewezen gekregen op het toevoegen van extra’s bij ebooks. Een aantal van de gepatenteerde functies gebruikt het bedrijf nu al met X-Ray.

X-Ray, beschikbaar in de nieuwste Kindles en apps van het bedrijf, levert extra informatie bij ebooks. Zo kun je bijvoorbeeld met een druk op de knop zien hoe vaak en waar bepaalde personages voorkomen in een boek. Ook krijg je definities van woorden en biografieën van personages te zien.

Het patent dat Amazon nu heeft toegewezen gekregen dekt dit soort toevoegingen maar ook andere, zoals het personaliseren van de extra’s die bij een ebook geleverd worden. Zo zou iedere lezer op basis van zijn interesses extra toevoegingen bij een ebook kunnen krijgen.

Het volledige patent vind je hier.

Vorig artikelGoogle gaat boeken verhuren
Volgend artikelUitgeverij Eburon kijkt uit naar ‘Het einde van ebooks’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in