Googles toekomstvisie voor ebooks: eBookstore en Google Editions

0

Google heeft zijn toekomstvisie op ebooks en boekverkoop laten zien, bij monde van Dan Clancy, engineering director bij het bedrijf. De settlement kijkt naar het verleden, Google kijkt naar de toekomst. Een Google Edition moet je op ieder ereader apparaat kunnen lezen en onder meer ook verkrijgbaar zijn in bakstenen boekenwinkels.

Clancy deed zijn uitspraken in een interview bij het Computer History Museum in Moutain View waar hij sprak. Hij vertelde dat Google met iedere winkelier in zee wilde die belangstelling had in Google Editions, zodat je overal je ebook kunt kopen, leesbaar op elk apparaat: mobiel, ereader, pc, laptop. Clancy zei dat het een vergissing is te denken dat digitaal alleen maar online betekent en fysiek alleen offline.

Daarom zijn ze bezig een manier te vinden om zowel online als offline Google Editions te verkopen. Clancy denkt niet dat boekwinkels snel zullen uitsterven, ze zullen zich alleen wel moeten aanpassen aan de veranderingen die nu gaande zijn.

De Google Edition ebooks dienen dus op ieder apparaat gelezen te kunnen worden. Google is bereid samen te werken met iedere provider die het zo voor elkaar kan krijgen dat de ebooks vanuit de Google Cloud kunnen worden gedownload. De ebooks zullen in de Google Cloud opgeslagen worden. De vraag is of en zo ja welke uitgevers hiermee in zee willen gaan. Ook het feit dat de ebooks in de cloud opgeslagen worden, maakt niet geheel duidelijk of lezers een licentie kopen om toegang tot die cloud te krijgen en niet de mogelijkheid hebben een kopie op te slaan op hun apparaat.

Opslag in een cloud, zou wel de angsten voor piraterij kunnen verlichten, aangezien er geen kopieën kunnen gaan rondzwerven.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelSony PRS-300 en PRS-600 prijzen bekend
Volgend artikelGratis ebook via Oprah.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in