Layar Vision maakt offline lezen digitaal

0

Het Amsterdamse bedrijf Layar introduceert binnenkort een uitbreiding voor hun augmented reality applicatie Layar. Layar Vision maakt het mogelijk om objecten in de fysieke wereld ook digitaal te beleven.

Layar Vision maakt gebruik van augmented reality of toegevoegde realiteit, dit houdt in dat computergemaakte beelden getoond worden boven op de rechtstreekse beelden uit de reële wereld. De informatie wordt niet afgebeeld op een vaststaande computer maar op mobiele apparaten zoals een iPhone of iPad.

De applicatie verbindt een object aan een softwareprogramma die na herkenning een bepaalde actie uitvoert. Layar Vision gebruikt computer vision technieken om objecten uit de fysieke wereld digitaal te verrijken zoals tijdschriften, posters en kranten. Zo kan een gebruiker een tijdschriftartikel online delen door de iPhone te richten op het artikel. Het object wordt meteen herkend door de applicatie, de gebruiker hoeft het niet te scannen. Medeoprichter Maarten Lens-FitzGerald laat op de blog van Layar weten: ‘Wij zijn erg opgewonden over deze release. Mobiele apparaten kunnen eindelijk “zien”’.

De applicatie krijgt in de komende weken een Android bètaversie.

(Via: de blog op Layar.com)

Vorig artikeliPad-editie The New Yorker heeft 100.000 lezers
Volgend artikelThe Economist lanceert app voor Android-tablets en nieuw abonnementsmodel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in