Columnist downloadt ebooktorrent en stuurt uitgeverij een cheque

0

David Pogue, schrijver en columnist van de New York Times, beschrijft in een column waarom hij zich gedwongen zag een ebook via een torrentsite te downloaden. Het boek in kwestie was niet beschikbaar in digitale vorm, toch wilde hij het digitaal hebben. Omdat hij zich echter bezwaard voelde over zijn controversiële daad, stuurde hij de uitgever van het boek een cheque van $9,99.

Pogue wilde het boek The Bourne Identity van schrijver Robert Ludlum voor zomerkamp meegeven aan zijn zoontje, op diens iPod Touch. Toen hij het nergens in digitale vorm kon vinden, kwam hij erachter dat de erven van de schrijver de digitale versie tegenhouden vanwege een verschil van mening over de royalty’s.

“Uiteindelijk deed ik wat duizenden gefrustreerde Ludlum fans ongetwijfeld doen: ik downloadde het boek via een torrent. Ik weet dat dit verkeerd is. Ik wilde dat ik ervoor had kunnen betalen. Dus stuurde ik de uitgever een cheque van $9,99.” Volgens Pogue loopt de uitgever veel inkomsten mis door klanten als hij, die best wat over hebben voor een ebook, zolang het maar beschikbaar is.

Wat vind je van deze keuze? Zou jij ook overwegen om de uitgever geld te sturen voor een boek dat je op internet gratis gedownload hebt? Of zou je simpelweg een ander boek zoeken wanneer het boek van je keuze niet digitaal beschikbaar is?

Vorig artikelApple verwerpt (en verwelkomt) ebook met Amazon-links
Volgend artikelE Ink Holdings neemt concurrent Sipix over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in