E Ink Holdings neemt concurrent Sipix over

0

E Ink Holdings, de fabrikant van de displays in onder meer de Kindle, Kobo Touch en de Sony Reader, heeft bekendgemaakt dat het aandelen heeft gekocht van concurrent Sipix. Uiteindelijk wil het bedrijf 100% van de aandelen in bezit krijgen, tegen een prijs van om en nabij de $50 miljoen.

Sipix is sinds 1999 bezig met de ontwikkeling van elektronisch papier en werd jarenlang gezien als de grote concurrent voor E Ink. Toch heeft het bedrijf dat nooit helemaal waar kunnen maken, en werden de schermen vooral gebruikt in enkele goedkopere modellen. Zo was de ereader die de Aldi twee jaar geleden verkocht er een met een Sipix-scherm, evenals de Oyo van Selexyz.

De techniek liep eigenlijk constant een jaar achter de ontwikkelingen van E Ink aan. Zo waren schermen met Sipix trager en grijzer dan die van E Ink. Waarom E Ink er nu voor kiest om de concurrent over te nemen is niet helemaal duidelijk.

E Ink Holdings heeft nu al het overgrote deel van de markt in handen. Volgens website Slashgear zal het bedrijf vooral achter de schermen elementen van Sipix willen integreren.

(Via: Slashgear)

Vorig artikelColumnist downloadt ebooktorrent en stuurt uitgeverij een cheque
Volgend artikelStudieCloud: online dienst voor studenten en docenten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in