StudieCloud: online dienst voor studenten en docenten

2319
0
DELEN

Mediabedrijf Reed Business heeft zopas StudieCloud gelanceerd. Dat is een cloudplatform waar studenten hun lesboeken in digitale vorm kunnen raadplegen, alsook extra content zoals toetsen en samenvattingen van de docenten en eigen notities.

Momenteel zijn zo’n 45 papieren studieboeken uit het aanbod van Reed Elsevier voorzien van een krascode. Hiermee kunnen studenten inloggen op StudieCloud, waar ze de digitale editie van het boek terugvinden, plus aanvullende content zoals samenvattingen, toetsen en links die door de docenten toegevoegd zijn. Op StudieCloud kunnen de studenten ook eigen notities in de lesboeken aanbrengen. Het platform werkt op alle mobiele apparaten die uitgerust zijn met een browser.

StudieCloud biedt docenten dus de mogelijkheid om hun lesmateriaal verder uit te diepen en inzichtelijker te maken, en geeft studenten de kans om online te toetsen of ze hun leerstof voldoende beheersen. Het aanbod is nog klein, maar uiteindelijk moeten alle voorgeschreven studieboeken van Reed Business in StudieCloud beschikbaar komen.

(Via: Boekblad)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER