Ereaders als warme broodjes over de toonbank

0

Ereaders worden goed verkocht nu Bol.com is begonnen met digitaal lezen en de verkoop van ebooks. In de afgelopen 2 jaar verkocht Selexyz 1200 iRex Iliad ereaders: nu verkopen ze er enkele tientallen per dag.

Angelique Wouters, chief digital officer van Selexyz, denkt dat de ereader op heel wat verlanglijstjes voor Sinterklaas en Kerst zal staan. Ze verwacht echter niet dat ebooks het grootste deel van de omzet van Selexyz zullen gaan uitmaken. Wouters denkt dat ze misschien over een jaar of 3 tot 5 zo’n 5% ervan zullen uitmaken.

De ebook site van Selexyz staat nu een week live en in die week zijn de verkopen al vertwaalfvoudigd. Voorspellen hoeveel ebooks er verkocht gaan worden dit jaar, durft Wouters nog niet. De meeste mensen bestellen hun ereader online en dan moet die nog thuisbezorgd worden. Maar als het zo blijft doorgaan is dat veelbelovend.

Selexyz begon twee jaar geleden met de verkoop van de Iliad. Nu verkopen ze ook de Cool-er, BeBook, Cybook Opus, Cybook DeLuxe, Cybook Gen3, iLiad 2nd Edition, iLiad Book Edition en de iRex Digital Reader 1000S.

(Via: Emerce.)

Vorig artikelGoogle Books worden Cool-er
Volgend artikelOrange kiest voor Hanlin V30 ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in