Bookglutton converteert naar ePub

0

Bookglutton heeft een nieuwe update van hun converter gelanceerd waarmee je html naar ePub kunt omzetten. Het is geen nieuw programma, maar heeft inmiddels een aantal updates gehad. Ze begonnen het programmaatje als project erbij, totdat Bookglutton in de gaten kreeg dat mensen het ook echt gebruikten.

Zo af en toe werd het programma geüpdatet, als de mensen van Bookglutton er tijd voor hadden. Maar toen ze doorkregen dat mensen het iedere dag gebruikten, besloten ze om de ePub converter opnieuw te bouwen en te voorzien van meer richtlijnen en documentatie. Ze hebben er zelfs echt tijd aan besteed deze keer om het programmaatje correct te laten werken.

Wat heb je nodig om je boek om te zetten?
Even heel technisch:
1. Men neme een document in .html formaat met maximaal 4 Mb aan plaatjes in de bijbehorende map.
2. Sla ieder hoofdstuk op als een apart html-bestand. Niet verplicht, maar wel makkelijker. Zorg ervoor dat het format op XHTML 1.1 ((Dreamweaver > File > Convert > XHTML 1.1) staat en zet de character set op UTF-8 (Dreamweaver > Ctrl + J > Title Encoding)
3. Download het voorbeeldbestand (zip) van Bookglutton en gebruik dat als index.html. Je kunt hem als template gebruiken. Dit bestandje bevat gedetailleerde instructies over hoe je het kunt aanpassen met eigen auteur, titel enzovoort.
4. Creëer een inhoudsopgave door gebruik te maken van de standaard lijst in index.html. Als je dit gedaan hebt, kun je de map in zijn geheel zippen en uploaden in de converter.

Er zijn geavanceerdere instructies aanwezig op de “Converter Page”, maar door bovenstaande stappen te volgen, komt er al een heel aardig ePub bestandje uitrollen. Je hoeft geen digitale expert te zijn: als je html en css kent, dan kun je een ePub ebook maken. Je kunt de converter van Bookglutton hier vinden.

(Via: Bookglutton.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in