Espressobar weert ereaders

0

New York Times-columnist Nick Bilton keek onlangs vreemd op toen hij met zijn Kindle ereader geweigerd werd door de bediende van een coffeeshop in downtown Manhattan. Niet veel later werd er in een broodjeszaak moeilijk gedaan over zijn iPad.

Bilton bestelde een cappuccino en installeerde zichzelf in een stoel. Maar vrijwel direct nadat hij zijn Kindle ereader tevoorschijn had gehaald werd hij aangesproken door één van de bedienden: “Pardon meneer, maar het is niet toegestaan om computers te gebruiken in onze zaak.”

Met een verbaasde blik antwoordde Bilton: “maar dit is helemaal geen computer, het is een ebook reader!”. Waarop de bediende volhield dat “aangezien het ding voorzien was van een scherm het dus wel een soort computer moest zijn”, en erbij bleef dat de Kindle weer opgeborgen moest worden.

Na een korte discussie over de vraag waarom lezen van papier wel werd geaccepteerd en lezen van een scherm niet, volhardde de medewerker in zijn standpunt: “Luister, geen computers in de zaak.”

Niet lang na deze ervaring bij de espressobar kreeg Bilton het aan de stok met de uitbater van een broodjeszaak: “geen computers toegestaan tussen 12 en 3” was de mededeling, toen hij wat notities maakte op z’n iPad tijdens het nuttigen van zijn broodje.

Gefrustreerd vraagt Bilton zich inmiddels af klanten midden 15e eeuw ook geweigerd werden als ze een boek uit hun tas trokken in gelegenheden waar “alleen orale communicatie” toegestaan was. Of zou het toen toch anders gegaan zijn?

Alhoewel hij het toejuicht dat er bepaalde plekken zijn waar de hectiek die mobieltjes en pc’s met zich meebrengen een halt wordt toegeroepen, denkt hij dat de ereader uiteindelijk toch wel zal worden toegestaan, om lekker een ebook te kunnen lezen tijdens de lunch.

Wat zijn de ervaringen van onze bezoekers: is er al eens iemand geweigerd met zijn ereader of iPad in een horeca-gelegenheid?

(Via: New York Times / Foto: Nick Bolton)

Vorig artikelOnderzoek naar prijsafspraken ebooks
Volgend artikelBeveiligde ebooks nu ook te lezen op iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in