Einde voor Txtr Beagle: ausverkauft

0

Het Duitse bedrijf Txtr haalde eind vorig jaar nog de wereldpers met de aankondiging dat het met een ereader voor nog geen tientje zou komen. De ereader kwam er wel, maar de prijs bleek stukken hoger. Inmiddels is het apparaat uitverkocht en hiermee lijkt het experiment ten einde.

Het idee was dat een telecomprovider de Txtr Beagle in combinatie met een abonnement zou gaan verkopen, zodat een lezer slechts een klein bedrag bij zou hoeven te leggen om in bezit van het apparaatje te komen. De ereader zelf was dan ook niet meer dan een verlengstuk van een smartphone: je moest een speciale app downloaden om ebooks op het apparaat te zetten.

Aankondigingen van samenwerkingen met providers bleven echter uit. Aan het begin van de zomervakantie verlaagde Txtr de prijs van het apparaat in Duitsland al van €59,95 naar €19,95. Nu lijkt het einde definitief aangebroken. Op de Duitse site, waar de Beagle tot nu toe enkel nog maar verkrijgbaar was, valt te lezen dat hij ‘ausverkaft’ is.

Txtr heeft geen geluk met het op de markt brengen van ereaders. Het bedrijf begon ooit als ereadermaker, zo’n 5 jaar geleden. Nu is het echter steeds meer een ebookdistributeur geworden. Het drijft bijvoorbeeld de ebookwinkels van Sony aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in