Kindle MatchBook: goedkope ebooks voor bezitters papieren editie

0

Internetretailer Amazon heeft vandaag een nieuwe functie voor digitale lezers geïntroduceerd. Klanten die ooit een papieren boek bij Amazon gekocht hebben kunnen vanaf oktober de ebookversie van dat boek goedkoop of soms gratis downloaden. De functie is nog niet voor alle titels beschikbaar.

Amazon biedt een vergelijkbare optie al aan kopers van cd’s en platen, met AutoRip. Nu heeft het bedrijf ook de mogelijkheid voor kopers van boeken om een digitale editie gratis of voor een laag bedrag aan te schaffen, als ze de analoge editie al in bezit hebben.

Onder de noemer Kindle MatchBook gaat Amazon ebookversies ter beschikking stellen van papieren boeken. Klanten die ooit, vanaf 1995, een papieren boek kochten komen in aanmerking om de ebookeditie voor prijzen van 2,99 dollar tot gratis te downloaden. Bij de lancering in oktober doen 10.000 titels mee. Het bedrijf roept uitgevers op om hun ebookversies ook voor dit programma ter beschikking te stellen.

Gebruikers kunnen bij Amazon eenvoudig in een overzicht zien welke boeken ze tot nu toe aanschaften bij het bedrijf, en van welke titels er digitale versies te koop zijn. Volgens Amazon is deze mogelijkheid een van de meest aangevraagde opties. Voor Nederlandse boeken is een dergelijk programma overigens niet toegestaan, vanwege de Wet op de Vaste Boekenprijs.

Vorig artikelEinde voor Txtr Beagle: ausverkauft
Volgend artikelAmazon introduceert nieuwe Kindle Paperwhite

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in