Buchmesse besteedt aandacht aan digitale ontwikkelingen

0

Het effect van digitale ontwikkelingen op de uitgeefwereld wordt steeds groter. Tijdens de komende Buchmesse wordt er veel aandacht besteed aan digitale ontwikkelingen in het boekenvak.

Een onderdeel van de Buchmesse is sinds vorig jaar Frankfurt Academy. Dit jaar is één van de conferenties van dit onderdeel ‘Publishers Launch Frankfurt 2011 – eBook Go Global!’. De conferentie biedt een overzicht van de stand van ebooks en digitale content in de belangrijkste markten wereldwijd. Aan het woord komen belangrijke partijen zoals Google, Amazon en Kobo die de verwachtingen voor het komende jaar zullen presenteren. Daarnaast vertellen verschillende andere belangrijke partijen uit de industrie, waaronder Stephen Page van Faber & Faber en Bloomsbury’s Evan Schnittman, over de status van digitale veranderingen en de internationale adoptie van ebooks. Deze conferentie vindt plaats op 10 oktober.

Een ander onderdeel van Frankfurt Academy is de conferentie ‘Children’s Publishing Goes Digital’, die plaatsvindt op 11 oktober. De kinderboekenindustrie wordt langzamerhand veranderd door digitale ontwikkelingen waardoor nieuwe spelers de markt betreden. Tijdens de conferentie worden verschillende partijen samengebracht zoals uitgeverijen, serviceproviders en app-ontwikkelaars. Zo gaat Disney Publishing uitleggen hoe animatie en games tegenwoordig een rol spelen in de uitgeefwereld.

Frankfurt StoryDrive gaat dit jaar eveneens aandacht besteden aan digitale ontwikkelingen. StoryDrive Business Centre, dat dit jaar voor het eerst is, richt zich op crossmediale rechten en licenties. Dit centrum dient als een ontmoetingsplaats voor professionelen uit het vak om samenwerkingsverbanden aan te gaan met spelers uit verschillende industrieën zoals de film- en gamesindustrie. De StoryDrive conferentie richt zich onder meer op de kennis en instrumentarium die nodig zijn om cross- en transmediaal te handelen.

“Net als in verschillende andere landen markeert het jaar 2011 in Duitsland een keerpunt voor e-boeken. Het e-boek gaat nu echt doorbreken al lopen we iets achter op de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China.” aldus Buchmesse-directeur Jürgen Boos in een interview met Boekblad.

(Via: GBO New York en Boekblad)

Vorig artikelLancering van Pottermore-ebookwinkel uitgesteld
Volgend artikelWPG Uitgevers brengt ebooks naar iBookstore

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in