Gebruik van ebook als recensie-exemplaar

0

Ebooks kunnen makkelijk gebruikt worden om als recensie-exemplaar te dienen voor een papieren boek. Over dit onderwerp verscheen onlangs een blogpost van FutureBook’s Robin Harvie.

Harvie stelt in zijn blogpost ‘Using digital to save on review copies’ dat het verzenden van recensie-exemplaren als ebook zowel tijd als geld bespaart. Hij legt uit dat de kosten van het versturen van gedrukte recensie-exemplaren voor één titel al snel honderden ponden kost. Een voorbeeld waar recensie-exemplaren als ebook verzonden werden is bij de Booker Prize. De juryleden kregen een digitaal bestand toegezonden.

Één van de redenen waarom dit systeem nog niet wordt toegepast is DRM. Harvie legt uit dat uitgeverijen bang zijn dat de recensie-exemplaren illegaal verspreid worden. Een andere reden is dat er nog geen systeem is dat de mogelijkheid biedt om recensie-exemplaren direct te verzenden naar een ereader. Hij noemt NetGalley als een geschikte partij om dit aan te bieden. NetGalley is een online service die digitaal recensie-exemplaren verspreidt voor verschillende apparaten zoals smartphones, tablets en ereaders.

(Via: Teleread)

Vorig artikelWPG Uitgevers brengt ebooks naar iBookstore
Volgend artikelLezingen van Buchmesse beschikbaar als enhanced ebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in