Samsung vertoont epaper kleurenscherm

0

Ook Samsung is in de groeiende markt voor ereaders gesprongen en heeft een prototype van hun nieuwe ereader laten zien op de FPD International 2009 beurs in Yokohama, Japan. Deze ereader heeft een 10,1 inch eInk kleurenscherm.

De resultaten van het scherm zijn nog wat magertjes: een 10:1 contrastratio en nog maar 7% van het totale kleurenspectrum. Ter vergelijking: een CRT-scherm (met zo’n grote kast erachter) vertoont 70% van het kleurenspectrum. Het apparaat is wel heel dun: 0,7 milimeter en meet 450 x 600 pixels.

Samsung hoopt binnen komende twee jaar klaar te zijn voor distributie. Dat betekent echter dat zij misschien worden ingehaald door PVI, de eInk fabrikant die zijn nieuwe kleurenscherm al in de tweede helft van 2010 op de markt hoopt te zetten. PVI maakt onder meer de schermen voor de Sony ereaders, de BeBooks en de Kindles.

Voeg bij deze twee zwaargewichten de kleuren ereader van Plastic Logic die in het voorjaar van 2010 op de markt moet komen en Bridgestones nieuwe apparaat en je krijgt een behoorlijk drukke markt. Tenminste, als de lancering van Pixel Qi de schermen niet compleet nutteloos maakt met de lancering van hun LCD / eInk scherm later deze maand. De Pixel Qi schermen zullen debuteren op een niet nader genoemde tabletpc.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelBarnes & Noble aangeklaagd wegens design nook ereader
Volgend artikelLiquavista lanceert nieuw ereader display

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in