Asus introduceert Eee Note en Eee Reader

0

Electronicafabrikant Asus heeft deze week de Eee Note en de Eee Reader officieel aangekondigd. De Eee Note is een ereader met een monochroom 9-inch LCD-scherm, de Eee Reader heeft een 9-inch Sipix-scherm. Beide apparaten zullen begin 2011 verkrijgbaar zijn.

Asus zet de Eee Note vooral in de markt als notitietablet en richt zich daarmee op studenten en mensen die voor hun werk veel aantekeningen maken. Het apparaat, met een 8-inch monochroom LCD-scherm, heeft een zeer nauwkeurig aanraakscherm dat bovendien drukgevoelig is. Daarnaast is de Eee Note uitgerust met een camera en voicerecorder voor opname van beeld en geluid. Verdere specificaties zijn 4 GB geheugen, Wifi, MicroSD-kaartingang en een batterijduur van 10-13 uur, afhankelijk van de instellingen. Als bestandsformaten ondersteunt de Eee Note onder meer PDF, ePub, MP3 en JPG. Naar verwachting ligt het apparaat begin volgend jaar in verschillende landen in de winkels voor een prijs van rond de 200 euro.

Met de Eee Reader introduceert Asus een 9-inch ereader met scherm van E Ink-concurrent Sipix. Het is volgens Asus het eerste apparaat met scherm van elektronische inkt van die grootte. 9 inch is volgens het bedrijf ‘ideaal voor het lezen van romans tot stripverhalen – en alles ertussenin’. De Eee Reader weegt 440 gram en heeft een dikte van 1 centimeter. Ook dit apparaat heeft een wifi-verbinding waarmee draadloos ebooks gedownload kunnen worden. Verder is de Eee Reader uitgerust met aanraakscherm, 2GB geheugen en text-to-speech-functie in 23 verschillende talen. Net als de Eee Note zal deze reader begin 2011 op de markt verschijnen, met een prijskaartje van ongeveer 300 euro.

Vorig artikelEen analyse van de rel rond het e-boekenweekgeschenk
Volgend artikelReview OYO: de ‘schattige’ OYO kan nog wel een update gebruiken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in