iPad-app van Boek.be beschikbaar in de App Store

0

De eerder aangekondigde iPad-applicatie van de Vlaamse vakvereniging Boek.be is nu beschikbaar in de App Store. Met de app kunnen alle boeken die via e-boek.org gekocht worden ook op de iPad gelezen worden. Ook eerder aangeschafte ebooks via e-boek.org zijn beschikbaar in de applicatie.

De applicatie van Boek.be is gebaseerd op de applicatie van ePagine. Deze was enkele weken geleden voor het eerst te downloaden via de App Store. Via de ePagine-app zijn ook winkels als Selexyz en Ebook.nl te benaderen.

De applicatie van e-boek.org is iets verder doorontwikkeld dan de algemene app van ePagine. Wel is het zo dat er in deze app nog steeds erg weinig instellingen zijn voor de weergave van ebooks. Zo kun je geen bookmarks toevoegen of zoeken in de tekst. Ook is het nog niet mogelijk ebooks te openen die bij andere webwinkels te koop zijn. Die functie moet in een latere update beschikbaar komen.

In de applicatie heb je toegang tot het complete aanbod van de webwinkel e-boek.org, dat uit zowel ePub als PDF-bestanden bestaat. Bij de ingebruikname van de applicatie dient deze eerst gekoppeld te worden aan je account bij Adobe, in verband met de DRM-beveiliging van de ebooks. Vervolgens kun je in de applicatie bladeren door het aanbod van de winkel en zoeken op trefwoorden.

Bij de verkopen van ebooks via e-boek.org delen de Vlaamse boekhandels ook mee in de opbrengst. Lezers moeten bij registratie een favoriete boekhandel opgeven, die vervolgens een deel van het aankoopbedrag krijgt uitgekeerd.

Vorig artikelApple goed voor 95 procent tabletmarkt
Volgend artikelExclusieve foto’s OYO van Selexyz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in