Txtr-ereader lijkt nu echt van de baan

0

Begin 2009 berichtte het Duitse bedrijf Txtr voor het eerst over een nieuwe ereader die ze op de markt wilden brengen. Die werd echter meerdere keren uitgesteld en slechts sporadisch dook er een proefmodel op. Volgens de laatste geruchten heeft het bedrijf de ontwikkeling inmiddels opgegeven.

The Digital Reader stelt dat hij contact heeft gehad met een ex-werknemer van het bedrijf. Die vertelde hem dat Txtr het ereader-project heeft stopgezet. In eerste instantie zou de Txtr-reader een 6-inch ereader worden met wifi, 3G en touchscreen.

Txtr heeft zich de afgelopen maanden steeds meer toegelegd op het leveren van content en het ontwikkelen van applicaties voor Android en iOS. Volgens The Digital Reader hebben ze het daar al lastig genoeg mee. Dat komt met name door de concurrentie van de nieuwe applicatie Bluefire, die op veel belangstelling van contentpartners kan rekenen.

Vorige week maakte Txtr nog bekend dat het bedrijf de applicaties voor Android en iOS van Bol.com ontwikkelt. De Android-applicatie is inmiddels beschikbaar, de iPad- en iPhone-applicaties zullen later volgen. Onlangs sloot het bedrijf ook een samenwerking met PocketBook voor de ontwikkeling van aparte versies van de ereaders van PocketBook.

(Via: The Digital Reader.)

Vorig artikelPodcast eReaders.nl: ebookgeschenkrel, Google Editions, koopwijzer
Volgend artikelIcarus komt met eInk-ereader voor 149 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in