Ebooks Simone van der Vlugt voortaan zonder Adobe-beveiliging

0

Uitgeverij Ambo|Anthos maakt vandaag bekend dat de ebooks van bestsellerauteur Simone van der Vlugt vanaf nu zonder Adobe DRM-beveiliging verkocht zullen worden. De auteur kwam zelf met deze beslissing nadat ze een iPad had aangeschaft en bleek dat er maar weinig Nederlandstalige ebooks beschikbaar waren voor dit apparaat.

Met ingang van vandaag zijn alle ebooks van Simone van der Vlugt voorzien van een watermerk zodat grootschalige verspreiding makkelijk te traceren is maar lezers niet gehinderd worden door allerlei beperkingen die de Adobe DRM-beveiliging met zich meebrengt.

Simone van der Vlugt: “Het blijkt dat mijn papieren boeken sowieso gescand worden, dus dan stel ik liever zelf ebooks beschikbaar die lezers kunnen kopen en kunnen lezen op het apparaat van hun eigen keuze.” Uitgeverij Ambo|Anthos staat achter deze keuze en hoopt hiermee de discussie rondom verschillende soorten beveiliging aan te wakkeren. “In onze zoektocht naar een goed legaal alternatief om ebooks zo toegankelijk mogelijk te maken (dus zonder kopieerbeperkende beveiliging) zien wij de watermerktechnologie als een van de meest geschikte stappen in die richting.”

Vorig artikelExclusieve foto’s OYO van Selexyz
Volgend artikelNieuwe ereaders vanaf eind november in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in