Amazon leent kindle-eigenaren gratis ebooks uit

0

Vanaf nu kunnen Amerikaanse eigenaren van een Kindle-apparaat gratis ebooks lenen. Via de vandaag gelanceerde Kindle Owners’ Lending Library kan per maand gratis één ebook gedownload worden. Met deze stap probeert Amazon Google naar de kroon te steken op het gebied van digitale distributie.

De gratis ebooksdienst geldt voor Kindle-eigenaren met een abonnement op Amazon Prime. De abonnees betalen tachtig dollar per jaar om digitale content te streamen zoals ebooks, films en muziek. Bovendien krijgen zij al hun aankopen bij de webwinkel Amazon.com gratis toegezonden binnen twee dagen.

De bibliotheek van Amazon bevat duizenden ebooks met zowel oude als nieuwe ebooks. Zo omvat de selectie onder andere meer dan honderd huidige en voormalige New York Times-bestsellers. De zes grootste Amerikaanse uitgeverijen bieden echter niet hun titels aan via de service. De uitgeverijen menen namelijk dat de uitleenservice de verkoop van oudere titels zal schaden of dat het de samenwerking met andere verkopers negatief zal beïnvloeden. In tegenstelling tot de traditionele boekuitleen geldt er voor de service van Amazon geen uitleentermijn. Je kan een ebook zo lang lenen als je wilt. De enige restrictie is dat je pas een nieuwe mag lenen wanneer je het vorige ebook terug geeft.

Met de Kindle Owners’ Lending Library en het Amazon Prime-abonnement heeft Amazon twee sterke troeven in handen om klanten aan het bedrijf te binden en een sterke concurrent te zijn van Google.

(Via: The Wall Street Journal)

Vorig artikelFlexibel e-paper ontwikkeld met batterij op zonne-energie
Volgend artikelNederlandse Uitgeversbond slaat alarm over illegale download

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in