Sinterklaas test ereader in Bibliotheek VANnU te Roosendaal

214
0
DELEN

De ereader roadshow van de Brabantse bibliotheken is op woensdag 2 december gestart in bibliotheek VANnU in Roosendaal. Daar verruilde Sinterklaas zijn grote boek voor een ereader om kennis te maken met deze nieuwe manier van lezen.

Ook veel van de Pieten die hem vergezelden bleken de ereader al helemaal ontdekt te hebben. Ter plekke lazen de Pieten voor de aanwezige kinderen volop verhaaltjes voor vanaf de ereader. De aanwezige kinderen konden het wel waarderen. De komende maanden doet de e-reader roadshow alle Brabantse bibliotheken aan zodat iedereen daar ervaring kan opdoen met elektronische boeken.

Ereader informatiestand

De Brabantse bibliotheken houden hun bezoekers graag op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarom is de komende maanden steeds in een andere Brabantse bibliotheek een ereader-informatiestand te vinden. Deze informatiestands zijn uitgerust met ereaders met een gevarieerd aanbod aan ebooks en e-kranten. Iedereen kan zo zelf ervaren hoe een ereader leest. Enkele Brabantse bibliotheken lenen ook al ereaders uit of bieden hun leden een workshop aan. De informatiestand staat van 2 tot 9 december in Bibliotheek VANnU te Roosendaal en gaat daarna on tour langs meer dan 100 Brabantse bibliotheken.

(her)ontdek de Bieb
De ereader roadshow is één van de onderdelen van de campagne (her)ontdek de Bieb. Met deze campagne willen de Brabantse bibliotheken iedereen uitnodigen om een kijkje te komen nemen in de bibliotheek en nieuwe diensten te ontdekken. Zie: www.denieuwebieb.nl.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER