NRC bundelt nieuwsdossiers in ebookvorm

0

Het NRC komt met een nieuw initiatief: NRC Ebooks. Deze digitale boeken bevatten een bundeling van artikelen uit het archief van het NRC rondom een bepaald onderwerp. Momenteel zijn er vijf van dergelijke ebooks beschikbaar.

Op Persinnovatie vertelt initiatiefnemer Ward Wijndelts van NRC dat de krant meer met het archief wilde doen. “We kijken hoe we de content anders kunnen verpakken en opnieuw waardevol kunnen maken. Een nieuwsdossier uitgeven als e-book is dan eigenlijk heel logisch.”

Eerder dit jaar werd er een succesvolle proef gedaan met een ebook met artikelen rondom de Tour de France. De andere ebooks die nu in de winkel van NRC staan gaan over Desi Bouters, ‘Meetbaar Nederland’, Higgs en de crisis. Ze variëren in prijs van € 1,99 tot € 4,49 en worden verkocht in het ePub-formaat.

NRC is niet de eerste krant die ebooks verkoopt. In Engeland is The Guardian bijvoorbeeld al enige tijd succesvol met de verkoop van bundels artikelen over afgebakende onderwerpen.

Vorig artikelOpstelten: ebookwinkels mogen klantgegevens doorgeven aan Brein
Volgend artikelScribd biedt nu ook ebook-abonnement
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in