Apple tablet specificaties bekend?

0

Apple hoopt van zijn nieuwe tablet 10 miljoen exemplaren te verkopen in het eerste jaar na de release. Dat zegt Lee Kai-fu, voormalig Google China oprichter. Hij citeerde op zijn blog een vriend die hij niet met name noemde. De tablet zou volgens Kai-fu niet meer dan $1000 kosten en een 10,1 inch scherm hebben.

Er lekten nog meer specificaties uit van de Apple tablet, die waarschijnlijk iSlate of iGuide zou moeten worden genoemd. Of deze specs waar zijn, is de vraag. Het blog Phonearena.com dat met de kenmerken komt, heeft er zelf boven gezet dat het artikel onofficiële informatie bevat. Phonearena zegt te beschikken over documenten die lijken op interne Apple documenten.


Klik op het plaatje voor een grotere versie

Volgens de documenten van Phonearena.com beschikt de nieuwe Apple tablet over een 7,1 inch multitouch display met vingerafdruk-werende laag, 2.26GHz Dual-Core processor, 2GB RAM, 120GB harddisk. De tablet zou draaien op Mac OS X 10.7 Clouded Leopard die touchscreen functionaliteiten ondersteunt en een nieuw bureaublad dat op widgets gebaseerd zal zijn.

Er zijn inmiddels geluiden dat het document er enorm nep uit ziet en dat Apple nooit een versie van het besturingssysteem Clouded zal noemen. Het is niet te achterhalen of het document gephotoshopt is of dat het werkelijk een intern document is. De enigen die het tot 26 januari zeker zullen weten zijn de mensen van Apple die aan de tablet werken. Op 26 januari heeft Apple een media event gepland waarvan men verwacht dat daar de tablet zal worden aangekondigd.

Sowieso zijn er al tegenstrijdigheden tussen wat Kai-fu zegt over de schermdiagonaal van 10,1 inch en het document waarin staat dat de tablet een 7,1 inch schermdiagonaal zal hebben. Ook Clouded Leopard klinkt niet erg Apple-ig. Wat denken jullie: photoshop of echt document?

(Via: Phonearena.com.)

Vorig artikeleReaders over ereaders
Volgend artikelDe Consumer Electronics Show (CES) voorafjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in