De Consumer Electronics Show (CES) voorafjes

0

Aanstaande donderdag 7 januari start de CES, de Consumer Electronics Show waarbij heel veel elektronica bedrijven zullen laten zien waarmee ze dit jaar op de markt zullen komen of waar ze mee bezig zijn. Deze week zullen er veel nieuwe ereaders, tablets en innovatieve middelen voor digitaal lezen de revue passeren.

Er zullen zo’n 63 ereader fabrikanten aanwezig zijn op de CES, zo bleek al eerder. Maar ook zullen er veel producenten aanwezig zijn van andersoortige technische hoogstandjes. Natuurlijk zijn er al voorproefjes geweest van apparaten die op de CES getoond worden zoals de Plastic Logic Que ereader, maar ook BeBook deed via Twitter een duit in het zakje en kondigde een samenwerking aan met Liquavista. CES wordt gehouden van 7 tot 10 januari 2010 in Las Vegas.

Er zullen in totaal ruim 300 nieuwe bedrijven deelnemen aan de tentoonstelling. In totaal worden zo’n 2500 bedrijven verwacht die hun laatste nieuwe technische vindingen komen laten zien.

Inmiddels is er ook een nieuwe 7 inch tablet gelanceerd in het kader van CES. Halfgeleider fabrikant Freescale heeft een zogenaamd referentie model gemaakt. Het gaat hier om een prototype dat door andere fabrikanten met software kan worden ingericht. Volgens Tweakers kan er zowel Android als Linux op gedraaid worden.

Veel bedrijven doen aan pre-CES lanceringen (‘voorafjes’) om zichzelf in de kijker te spelen op de beurs. Ook Google doet hieraan mee door al op 5 januari de nieuwe Google phone Nexus One te lanceren.

Ereaderlawine en tablet koorts
CES heeft ook zijn effect op de stand van zaken in het digitale lezen. We verwachten een ereaderlawine en ook de tabletkoorts zal heersen. Niet alleen worden er veel ereaders gedemonstreerd, ook veel tablets met Android als besturingssysteem zullen worden getoond. Dit betekent dat er enorm veel nieuwe mogelijkheden voor ebooks zullen zijn. De tot nu toe interessantste mogelijkheid is de Notion Ink Adam met Pixel Qi scherm. eReaders.nl houdt de CES vanuit Nederland in de gaten en zal verslag doen van nieuwe aanwinsten voor digitaal lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in