Chinese fabrikant Jinke komt ook met kleuren-ereader

0

De Chinese ereaderfabrikant Jinke komt later dit jaar met meerdere 9,7-inch ereaders met kleuren-eInk. Het bedrijf zal op de aankomende Consumer Electronics Show een aantal nieuwe modellen aan het publiek tonen. Eerder kondigde concurrent Hanvon al aan met kleuren-ereaders te komen.

Jinke is het bedrijf achter onder andere de ereaders met het merk Hanlin, die in Nederland verkocht werden als BeBook One en BeBook Mini. Het bedrijf kondigt nu via een persbericht de komst van een nieuwe productlijn aan. Het gaat om ereaders die zijn uitgerust met het onlangs door E Ink gepresenteerde Tritonscherm. Deze nieuwe kleurendisplays zijn even snel als de nieuwste generatie ereaderschermen die gebruik maken van Pearl eInk. Net als zwart-witschermen is er geen stroom nodig om een beeld op het scherm te laten staan. Hierdoor zullen de apparaten met dergelijke kleurenschermen ongeveer dezelfde batterijduur halen als tot nu toe gebruikelijk voor eInkschermen.

De nieuwe ereaders van Jinke hebben een 9,7-inch scherm dat met de vinger te bedienen is. Hiervoor maakt Jinke net als de nieuwste generatie Sony Readers gebruik van infrarood-aanraaktechniek. Jinke stelt in een persbericht dat het bedrijf verwacht dit jaar onder andere een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ‘cloud reading’. Waarschijnlijk zullen een aantal modellen van de 9,7-inch ereaders dan ook zijn uitgerust met draadloze verbinding via wifi en 3G.

(Via: PR NewsWire.)

Vorig artikelOnderzoek: Kindle gewild onder iPadbezitters
Volgend artikelAmazon ontwikkelt apps voor Android- en Windows-tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in