Amazon ontwikkelt apps voor Android- en Windows-tablets

0

Amazon heeft via een persbericht aangekondigd dat het speciale leesapplicaties zal ontwikkelen voor Android- en Windows-tablets. Met deze aankondiging springt het bedrijf in op de vloed aan tablets die de markt in 2011 zullen overspoelen. Net als bij de iPad zal de Kindle-app aan de schermgrootte en mogelijkheden van deze tablets aangepast worden.

Amazon ziet steeds meer dat gebruikers zowel een tablet als een ereader kopen, en wil klanten dan ook in staat stellen gekochte boeken op elk apparaat te lezen. Er bestaat al enige tijd een applicatie voor Android-toestellen, maar deze is vooral ontworpen voor gebruik op Android-smartphones. Met de komst van grotere Android-tablets wil Amazon ook een applicatie op de markt brengen die de mogelijkheden van een groter scherm beter benut.

Naar verwachting zullen er komende week op consumentenelektronicabeurs CES 2011 ook een groot aantal Windows-tablets gepresenteerd worden. Om ook die markt te bedienen werkt Amazon aan de ontwikkeling van een speciale applicatie voor tablets die op dit besturingssysteem draaien.

De nieuwe applicaties zullen net als de bestaande apps gebruik maken van Amazons Whispersync-techniek, waarmee bladwijzers en laatst gelezen pagina’s automatisch gesynchroniseerd worden tussen de verschillende apparaten waarop iemand leest.

(Via: BusinessWire.)

Vorig artikelChinese fabrikant Jinke komt ook met kleuren-ereader
Volgend artikelCentraal Boekhuis leverde ruim 350.000 ebooks in 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in