1,2 miljoen Kindles als kerstcadeau in het Verenigd Koninkrijk

0

De Kindle was in het Verenigd Koninkrijk één van de populairste kerstcadeaus. Rond de 1,2 miljoen Kindles zijn als kerstcadeau gegeven deze Kerst. Dit betekent dat één op de veertig Britse volwassenen de ereader van Amazon cadeau hebben gekregen.

In totaal zijn er 1,33 miljoen ereaders verkocht tijdens de Kerst volgens de gegevens van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau YouGov. Bij negen van de tien verkochte ereaders gaat het dus om een Kindle. Het totale aantal verkochte ereaders is ongeveer een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Zes op de tien Kindles werden dit jaar gegeven aan vrouwen. De ereader werd dubbel zo vaak aan iemand gegeven die ouder is dan 55 dan aan mensen tussen de 18 en 24.

Uitgevers meldden een groei in de verkoop van ebooks op eerste kerstdag vanwege de mensen die een ebook kochten voor de nieuwe ereader. De uitgeverij Hachette verkocht die dag meer dan 100.000 ebooks in het Verenigd Koninkrijk. Dit is een toename van 400 procent in vergelijking met de dag voor Kerst. De uitgeverij HarperCollins verkocht eerste kerstdag eveneens ruim 100.000 ebooks.

Amazon.co.uk wil het precieze aantal verkochte Kindles niet prijsgeven echter een woordvoerder laat weten dat er voor de kerst twee keer zo veel Kindles zijn verkocht dan vorig jaar in die periode. Volgens YouGov is de enorme groei te danken aan de daling van de prijs van het apparaat even als aan de marketing en het aantal verkooppunten waar Kindles verkrijgbaar zijn.

In Nederland was een ereader eveneens een populair cadeau. “De nieuwe Sony Reader was met afstand de populairste e-reader, maar de e-reader stijgt sowieso in populariteit, mede onder invloed van een steeds gunstigere prijsstelling. De nieuwe Sony Reader is nog slechts 149 euro” liet marketing directeur van Bol.com, Michel Schaeffer, weten aan Boekblad.

(Via: The Telegraph)

Vorig artikelRIM stunt met prijzen Blackberry Playbook
Volgend artikelNRC heeft meeste ‘echte’ digitale abonnees

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in