Telegraaf Archief: oude kranten lezen via iPad-app

1

Ter gelegenheid van het 120-jarig jubileum van de Telegraaf heeft de krant een iPad-app gelanceerd. Met de applicatie ontsluit het dagblad het volledige archief vanaf de eerste uitgave in 1893 tot nu.

In totaal zijn via de applicatie zo’n 1 miljoen krantenpagina’s te lezen, verspreid over ongeveer 40.000 edities. In de applicatie is het mogelijk om een specifieke krant van een bepaalde dag uit het verleden te downloaden. Daarnaast biedt het onderdeel “uitgelicht” een overzicht van kranten rond een bepaalde actuele gebeurtenis. Ook zijn in de app dossiers in te zien rond thema’s met belangrijke gebeurtenissen.

De applicatie zelf is gratis te downloaden voor iPad-bezitters. In de app Telegraaf Archief kun je door afbeeldingen van de voorpagina’s bladeren. Om de kranten te lezen moeten ze eerst gedownload worden. Het downloaden van een individuele krant kost normaal €2,29 maar is nu tijdelijk voor €1,79 mogelijk.

Een Android-versie van de app is er nog niet, en daar wordt ook nog niet aan gewerkt volgens de Telegraaf. Pas bij voldoende belangstelling van lezers voor de app en wanneer meer Android-tablets verkocht worden, zal de Telegraaf overwegen een Android-versie beschikbaar te stellen.

Klik hier om de app te downloaden.

1 REACTIE

  1. L.S.

    Kan het Appje niet (meer) downloaden, klopt dat?

    Dank bij voorbaat voor uw reactie.

    Met vriendelijke groet

    Frans Tempelman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in