Gratis ebooks van Gutenberg en DBNL via bibliotheekcatalogus

0

Leden van Nederlandse bibliotheken kunnen in het vervolg duizenden gratis ebooks direct downloaden vanuit de bibiotheekcatalogus. De ebooks van de online bibliotheek Gutenberg en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) zijn onlangs toegevoegd aan de Aquabrowser.

De Aquabrowser is de digitale catalogus waar de meeste Nederlandse openbare bibliotheken hun collectie voor het publiek mee ontsluiten. Met deze catalogus kunnen meerdere collecties tegelijkertijd doorzocht worden, waardoor de zoeker resultaten krijgt van boeken, maar ook kranten, muziek en andere media die aan de Aquabrowser zijn gekoppeld.

Vanaf nu hoort daar ook een collectie van duizenden gratis ebooks bij. Het gaat om rechtenvrije ebooks in diverse formaten en talen vanaf de website Gutenberg.org. Daarnaast is ook de collectie van de DBNL toegevoegd, die bestaat uit enkele duizenden teksten in PDF en (sommige) in ePub-formaat. De ebooks zijn via de catalogus op de website van de lokale bibliotheek te zoeken en direct te downloaden. Ook via de landelijke catalogus heb je toegang tot de ebooks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in