Boekenwolk: Onbeperkt kinderboeken lezen met abonnement

0

Vandaag is de nieuwe website Boekenwolk.nl officieel gelanceerd. Op Boekenwolk kunnen ouders voor hun kinderen een abonnement afsluiten waarmee ze onbeperkt digitale boeken op hun tablet en in de browser kunnen lezen.

Het aanbod digitale kinderboeken op Boekenwolk bestaat momenteel uit ruim 200 boeken in diverse genres en voor verschillende leeftijden. Je vindt er prentenboeken, leesboeken en AVI-boekjes van een aantal bekende uitgevers, zoals Gottmer, Kluitman, De Eenhoorn, Holland, De Vier Windstreken en Lemniscaat.

Initiatiefneemster Rikky Schrever maakte Boekenwolk samen met de bouwers van het online leesplatform Yindo, die met een white-labelversie van Yindo de leesweergave en het betaalmodel implementeerden. Schrevers verwacht dat kinderen makkelijker tot lezen zijn aan te zetten wanneer dat kan op een apparaat als de iPad. Met Boekenwolk kunnen ouders voor een laag vast maandbedrag (vanaf € 5,90) een abonnement afsluiten waarmee hun kinderen onbeperkt toegang hebben tot de boeken op het platform. Er is keuze uit een proefabonnement van 3 maanden, een halfjaarabonnement en een jaarabonnement.

Het platform is in eerste instantie bedoeld om vanaf de iPad gebruikt te worden. Bezoek je de site met een tablet van een ander merk dan wordt gemeld dat aan andere platformen nog gewerkt wordt. Met een trucje kunnen echter ook ouders met een Android-tablet de boeken van Boekenwolk lezen. In de browser (Chrome en de standaard) vind je namelijk de optie “Weergave bureaublad/Desktopversie” waarmee je de site alsnog binnenkomt. De functionaliteit is dan niet helemaal geoptimaliseerd, maar de boeken kunnen gewoon gelezen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in